LiveZilla Live Help
 
Начало »Карта на сайта »Контакти »
Connect to your Facebook Account
Забравена парола » Регистрация »
 
 

Технически речник

 :: Sharp технически речник ::  
  ТЕХНИЧЕСКИ РЕЧНИК
 
TV : 1 A B Д / D E Ф / F H И K L M O П / P
 
1
1-битов Ц-А преобразовател Технология за цифрова обработка на сигнала (DSP), използвана за преобразуване на цифрови аудио данни от CD и DVD формати в аналогови сигнали за усилване. Резултатът от тази технология е висококачествено аудио с широк динамичен обхват, запазващо характеристиките на оригиналния запис.
10-битов Стандартните 8-битови панели, използвани обикновено за LCD телевизори, са способни да представят 256 степени на градация между цветовете. Най-модерната технология за 10-битови LCD панели беше разработена от SHARP за най-новата ни гама телевизори AQUOS за да предлагат 1024 оттенъци на цветовете. Тя вдъхва живот на всичко, от оттенъците на кожата до залезите, така че всичко, което виждате, е максимално близко до оригинала.
100 Hz Много широко разпространени стандарти за телевизионни сигнали са базирани на честота на обновяване на изображението от 50 Hz (или 50 пъти в секунда). При тази честота на обновяване изображенията може да са с трептене. Технологията на 100 Hz удвоява честотата на обновяване и премахва трептенето, така че изображението става по-гладко.
100 Hz Digital Plus По-нататъшно развитие на технологията на 100 Hz, която осигурява по-плавен преход от един кадър към следващия; освен това премахва и трептенето на линиите.
A
Авто 16:9 Превключва автоматично телевизора в пълноекранен режим 16:9 при приемане на кодиран сигнал, получен от някоя предавателна станция.
Автоматична регулировка силата
на звука
Намалява или увеличава силата на звука,като изравнява нивото на всички достъпни телевизионни канали,независимо от тяхната сила или пускането на рекламни паузи.
B
BBE® Digital Придава чиста, "безшумна" яснота на всеки звук, излъчван от вашия телевизор - от взривяващото се здание до леката въздишка. Технологията BBE® не внася никакви изкуствени елементи в цифровия аудио сигнал, а вместо това го преструктурира така, че да следва вярно всеки детайл и нюанс на оригинала.
Blu-ray Disc™ Името на формата за оптични дискове от следващото поколение. Blu-ray Disc™ (BD) предлага капацитет, превишаващ над пет пъти този на традиционните DVD дискове. Това означава, че потребителите могат да се наслаждават на завладяващи High Definition изживявания, с филми и музика, представяни достоверно в оригиналното им величие. Наслаждавайте се на пълнометражни филми с най-доброто възможно High Definition изображение, искрящ многоканален цифров звук и множество интерактивни допълнения. Blu-ray Disc™ е разработен също и за съхранение на High Definition цифрово видео, музика, снимки, игри, компютърни файлове и за всичко останало, което си поискате.
Д / D
Динамичен контраст За да гарантира постоянно изумително качество на изображението, динамичният контраст осигурява запазването на всички полутонове между най-яркото бяло и най-тъмните черни нюанси. Това придава на изображението по-голяма дълбочина и детайлност. Той действа, като позволява коригиране на яркостта на задното осветяване в зависимост от яркостта на сцената. Нашата уникална система за контраста е снабдена с технологията за усилване на контраста ACE (advanced contrast enhancer), за да поддържа всички фини нюанси на сивия цвят, по-високо ниво на контраст и по-рязко High Definition изображение.
DTS® Цифровите киносистеми (Digital Theatre System) са системи за висококачествен съраунд звук, които се използват в много кинотеатри.
DVD Audio Форматът, използван за съхраняване на аудио на DVD. По-високите честоти на семплиране и разделителна способност осигуряват отлично възпроизвеждане на аудио записите.
DVD видео диск DVD (Digital Versatile Disc (универсален цифров диск) или Digital Video Disc (цифров видео диск)). Оптичен диск с висока плътност и голям капацитет за съхранение на данни, изображения и звук. Капацитетът му е 4,7 GB за едностранни, еднослойни дискове, или приблизително седем пъти по-голям от този на един CD.
DVD качество на звука Форматът DVD Video позволява запис на различни видове саундтрак. В допълнение към традиционния стерео звук, на много DVD дискове има и многоканални аудио записи, както многоканални, така и многоезични. Системите за 5.1-канален цифров съраунд осигуряват висококачествен филмов звук, подобен на този, който може да се почувства в най-добрите кинотеатри.
Dolby® Digital (AC-3) Записите на саундтрак в този формат могат да се декодират в пет отделни канала за съраунд звук и един допълнителен канал за събуфър за специални ефекти (многоканален съраунд звук 5.1).
DVD видео диск DVD (Digital Versatile Disc (универсален цифров диск) или Digital Video Disc (цифров видео диск)). Оптичен диск с висока плътност и голям капацитет за съхранение на данни, изображения и звук. Капацитетът му е 4,7 GB за едностранни, еднослойни дискове, или приблизително седем пъти по-голям от този на един CD.
Digital Video Broadcasting Цифров тунер DVB за приемане на цифрови ТВ-програми.
DVB-C „Digital Video Broadcast – Cable“.Така че цифровата телевизия да се приема чрез широколентов кабел.
DVB-H „Digital Video Broadcast – H “.Специални цифрова ТВ версия за мобилни телефони и преносими устройства.
DVB-S "Digital Video Broadcast - Satellite" - дигитален прием чрез сателит.
DVB-S2 За HDTV е разработен вариант на DVB-S, който също поддържа MPEG-4/H.264.
DVB-T "Digital Video Broadcast - наземна" - дигитален прием чрез антена.
E
Екранно меню (OSD) Големите букви и лентовите индикатори на екранното меню илюстрират цялостното работно състояние на телевизионния приемник.
Етикет на програма На всяка позиция в паметта на съответно оборудвания телевизионен приемник може да бъде зададен собствен, свободно програмируем код (напр. BBC, Sky). Този код за станцията се показва за кратко на екрана автоматично при всяко превключване на каналите.
EPG „Electronic Program Guide“. "Електронен справочник програма." Електронни TV списание на телевизионния екран, който също е домакин програмиране лесно. Информацията се предоставя по данни на канали чрез сателит, кабел или аналогови телевизионни канала излъчват.
Ф / F
Формат 4:3 Форматът 4:3 е традиционният формат на изображението, срещан при видеофилмите и фотографията. Той означава, че на всеки четири единици дължина на изображението съответстват три единици височина. С новия стандарт за цифрови излъчвания с формат 16:9, режимът с формат 4:3 може да възпроизвежда изображения в оригиналния им формат, без да влошава качеството им. Така че, ако предпочитате да снимате в "традиционния" формат 4:3, снимките се възпроизвеждат в пълната им красота на екрана на вашия телевизор.
Функция Clear Voice Позволява естествено възпроизвеждане на човешката реч.
Full HD 1080 Телевизорите AQUOS с формат Full HD 1080 възпроизвеждат максималното HD 1080 изображение точно такова, каквото е излъчено. Това замества създаването на мащабирани изображения, които са били компресирани цифрово, за да стават за телевизори с по-ниска разделителна способност. Стандартните телевизионни предавания придобиват безпрецедентна детайлност и яснота с подобряването на разделителната способност на изображението до четири пъти чрез формата Full HD 1080.
H
H.264 Метод за компресиране на данни за движещи се образи.MPEG-4 се използва главно за HDTV. Той също така се предлага в новия DVB-S2 стандарт.
HD Ready Тези телевизори показват High Definition съдържание и в двата формата - 720p и 1080i, предлагат свързване за аналогов компонентен и цифров HDMI™ сигнал и възпроизвеждат поне 720 реда на екрана.
HDMI™ Мултимедийният интерфейс за висока разделителна способност (High Definition Multimedia Interface™, HDMI™) е вид връзка, предназначена за пренос на висококачествено цифрово видео и аудио съдържание. Той ще обогати изживяванията ви с вашия AQUOS, като изстреля филми, игри и музика от следващото поколение във вашия хол с изумително качество на изображението и звука. Един единствен високоскоростен кабел е всичко, което ви трябва, за да свързвате всякакви HD устройства. Идеален за възпроизвеждане на 1080p HD филми на Blu-ray Disc™ - получавате чисти изображения и богат звук директно на вашата система за домашно кино AQUOS.
HDMI™ with CEC (Consumer Electronics Control) Нов тип HDMI™ връзка, която е в състояние да предава допълнителна комуникационна информация между устройства, улеснявайки използването им. Например, HDMI™ връзката с CEC поддържа " AQUOS Link". Това ви позволява да синхронизирате всички съвместими устройства от вашата уредба за домашно кино само с едно натискане на бутон на дистанционното управление "AQUOS Link ".
High Definition Високата разделителна способност - High Definition ви дава възможност да се наслаждавате на домашни развлечения с изумително качество на изображението и звука. Когато гледате филми на Blu-ray Disc™, все едно че сте в кино. Всичко се дължи на много по-високата разделителна способност на High Definition телевизорите, създаваща невероятно ясно и детайлно изображение. Телевизорите със стандартна разделителна способност (Standard Definition) имат екран със 720 x 576 пиксела. Екраните на телевизорите с High Definition имат много повече: в някои случаи до 1920 x 1080 пиксела - най-високата стойност, която можете да намерите. И така, колкото повече са пикселите, толкова по-добра е разделителната способност и по-фини детайлите, които виждате в изображенията.
И
Интелигентен текст Осигурява автоматично разпознаване на много служби за предаване на текстови съобщения из целия свят, като напр. Top-Text, Videotext, FLOF (Full Level One Features).
Интерфейс RS-232C Дава възможност да се управлява ЛСД телевизорът от компютър.
K
Картина в картината (PIP) Показва на екрана персоналния компютър, заедно с малко изображение от телевизионния източник. Дава ви възможност да преглеждате приложенията на персоналния си компютър, докато гледате някой телевизионен канал.
Картина в текст (Picture in Text, PiT) Комбинация от Текст на двойна страница и PIP, при която телетекст страниците леко се свиват, за да позволят едновременното показване на телевизионна картина или картина от видео източник.
Картина и картина (PAP) Възможност за разделяне на екрана, което ви позволява да гледате едновременно телевионен канал и аудиовизуален източник, например от DVD или Blu-ray Disc™.
Картина и текст (Picture and Text, PAT) Телетекстът от канала, който гледате, се показва в дясната половина на екрана, докато в лявата продължава да се вижда картина.
Компонентен вход S-Video Стандартен съединител за цифрово видео, Digital 8, видео Hi8 и S-VHS. S-Video създава подобрено видео изображение, като пренася поотделно информацията за яркостта и за цветността. Този стандарт се прилага чрез използване или на превключваем Scart съединител, или на допълнителен 4-щифтов жак.
Конверсия 2:2 Pulldown Конверсията 2:2 Pulldown се различава от останалите модели за конвертиране на сигнала тип Pulldown, тъй като не дублира никакви кадри. Вместо това, тя просто кара видео декодера да възпроизвежда видеофилма като две презредови полета, а не като един кадър с поредова развивка. В страни, където се използват видео стандартите PAL или SECAM, телевизионните филми се снимат с 25 кадъра в секунда. Видео стандартът PAL е с излъчване на 25 кадъра в секунда, така че прехвърлянето от филмова лента на видео е просто; за всеки кадър от филма се записва един видеокадър. Конверсията 2:2 Pulldown се използва също и за прехвърляне на програми и филми, заснети с 30 кадъра в секунда, на видео по стандарта NTSC, при който честотата на развивка е 60 Hz.
L
LED Технологията Local Dimming (LED) създава изображения, съответстващи перфектно на оригинала. Тя повишава цветния контраст за по-голяма яснота, като използва светодиоди (LED) вместо флуоресцентните тръби с постоянна светлина (CCFL). Технологията Local Dimming (LED) реагира на случващото се на екрана, като дава възможност за изключване на задното осветяване в тъмните участъци на изображението. В резултат се получават чисти, естествени черни тонове и по-икономичен на енергия телевизор.
M
MPEG (Motion Picture Experts Group) Това е стандартен компресиран формат за съхранение и прехвърляне на снимки, музика и данни с незначително или никакво влошаване на качеството. Различните формати включват MPEG-2 и усъвършенствания MPEG-4, който се използва основно за компресиране на цифрови аудио и видео данни както, както и за поточна мултимедия.
MPEG-4 MPEG стандарт, който може да се използва за интернет, телевизионно излъчване и носители за съхранение. Разработен от групировката MPEG (the Motion Picture Experts Group), MPEG-4 е предназначен специално за компресиране на цифрова и аудио мултимедия във файлове с малки размери за приложения с ниска пропускателна способност.
O
Оptical Picture Control Светлинен датчик, разположен на предният панел на ЛСД телевизора,който регулира яркостта на задно осветяване в зависимост от нивото на осветеност на помещението и по този начин помага да се намали разхода на електроенергия и предпазва очите от преумора.
П / P
Панел Advanced Super View Фирмена технология за производство на матрицата на Sharp Electronics.Не отразява околната светлина върху ЛСД панелът. Неговата роля се увеличава при гледане в условията на дневно осветление– външните обекти не се отразяват върху телевизионното изображение.
Плазмаклъстер /
Plasmacluster

Йон технология плазмаклъстер / Plasmacluster ionЙонната технология Plasmacluster беше разработена от компанията преди 8 години и успешно се използва в климатиците, въздухопречиствателите, хладилниците Sharp. Йонния генератор Sharp разцепва молекулата на водата H2O, съдържаща се във въздуха, на положителен йон H+ (водород), и отрицателен йон O2– (кислород). Получените йони се разпространяват по цялото помещение. Взаимодействайки си с молекулите на водата , те образуват клъстери от йони (йони Plasmacluster). На свой ред , йонните клъстери локализират намиращите се в помещението преносими по въздуха вируси, бактерии, гъби, алергени. Клъстерите обкръжават тези микроорганизми и вещества, трансформирайки ги в активни хидроксилни радикали ОН–. Хидроксилните радикали (OH–) са нестабилни съединения, които се стремят да се преобразуват във вода (H2O), захващайки атома на водорода (Н+) от молекулата на обвивката на микроорганизмите и вредните вещества. По такъв начин протича дезактивацията на пренасяните по въздуха микроорганизми и замърсители на въздуха с образуването на безвредни съединения.
Специалисти на компанията в резултат на съвместната работа с различни с научно-изследователски организации доказаха, че технологията Plasmacluster може да неутрализира и напълно да унищожи до 27 вредни микроорганизми , включително MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus – златистия стафилокок, устойчив към метицилин), щама на вируса на грипа H1N1 (известен като Corona virus), полиомиелит, коксаки-вируси.По данни на компанията Retroscreen Virology, при концентрация примерно 50,000 йони/см3 в пространство с обем 1 м3, вирус H5N1 за 10 минути се неутрализира на 99.9%. Подробни резултати от изследванията бяха представени на BirdFlu2008 – първата конференция, посветена на птичия грип, която се откри в Англия на 10 септември 2008 година.За контакти и помощ
Отдел продажби :Тел: 0887 411 400 или Тел: 0886 424 404 Email: sales@isu.bg


Централен сервиз :Тел: 0885 908 761 или Тел: 0885 908 762 Email: interservice@isu.bg


Интермаркет във Facebook
Категории
» Всички промоции
» Нови продукти
» Черна техника
» Бяла техника
» Друга техника
» Разпродажба
» Аксесоари
Онлайн магазин
» Съвети
» Защо точно Sharp телевизори?
» Как да поръчам
» Онлайн гаранция
» Плащане
» Доставка
» Отказ от покупка
» Технически речник
» Условия за ползване
» Използване на Бисквитки
» Декларация за защита на личните данни
Интерсервиз Узунови АД
» За нас
» Новини
» Магазини
» Гаранции
» Рег. гаранция
» Официални сервизи
» Инструкции за употреба
» Декларации за съответствие
» Контакти
© 2007 - 2024 ИСУ АД
Всички права са запазени от Интерсервиз Узунови АД.
www.sharpbg.com
nerasoft v3.0.9.1


www.isu.bg
www.intermarket.bg
www.fagor.bg
www.jata.bg
www.elicabg.com
www.silverline.bg
Платете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор SharpПлатете с карта, вашата покупка на нов LED и LCD телевизор Sharp